Riksbyggen

Välkommen till Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer. Vi är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder.

Letar du efter din nästa hyreslägenhet? Då har du kommit rätt! På Riksbyggen har vi både lägenheter att hyra och köpa.

Hemsida

www.riksbyggen.se

Kontakt

0771 - 860 860

Vill du bo i en av våra nyproducerade hyresrätter i Västerås?

Läs mer och se lediga lägenheter här

Tornsvalan

https://www.riksbyggen.se/tornsvalan/

Kornknarren

https://www.riksbyggen.se/kornknarren/

 

Hyreslägenheter i Västerås, Tornsvalan

Välkommen till Tornsvalan och Riksbyggens nyproducerade hyresrätter på adresserna Stenkumlagatan 13 och 17.  Här erbjuder vi 50 moderna hyresrätter i två flerbostadshus med tillgång till fin utemiljö med bl.a utsiktsplats, trädäck med grill, pergola och lekyta. Husen stod klara i slutet av 2023. Samtliga lägenheter har balkong eller egen uteplats och till varje lägenhet finns ett lägenhetsförråd antingen vid entréplan eller på vinden. Samtliga våningsplan nås med hiss eller trappa. Som boende i Tornsvalan har du egen diskmaskin, induktionshäll, rostfria vitvaror och helkaklat badrum med egen tvätt och tork. I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, ett brett TV-utbud och bredband. Det är individuell mätning och debitering (s.k. IMD) av hushållsel och varmvatten, vilket innebär att du som hyresgäst betalar för det du faktiskt använder och att du inte behöver ha ett eget avtal för hushållsel.

På markplan vid Stenkumlagatan 17 finns förskolan Fredriksberg med en fantastisk gård med genomtänkt utemiljö. Här bor du intill skogen med naturen utanför dörren och med närhet till såväl Erikslunds handelsområde, city som Universitetet.

Här erbjuder vi lägenheter i varierande storlekar mellan 2, 3, 4, och 4,5 rum och kök från 47 till 114 kvm med hög standard på materialvalen.

Läs mer och se lediga lägenheter på https://www.riksbyggen.se/tornsvalan/

 

Hyreslägenheter i Västerås, Kornknarren

Välkommen till Kornknarren och Riksbyggens nyproducerade hyresrätter på adresserna Stenkumlagatan 6, 8 och 12. Här erbjuder vi 120 hyresrätter i tre flerbostadshus som är centrerade kring en gemensam gård där det finns sittplatser, lektyta för mindre barn och komplementbyggnad.  Husen är byggda med investeringsstöd och stod klart under 2022.  Samtliga lägenheter har balkong, fransk balkong eller uteplats och till varje lägenhet finns lägenhetsförråd i källaren. Samtliga våningsplan nås med hiss eller trappa. Som boende i Tornsvalan har du gemensam tvättstuga samt egen diskmaskin, keramikhäll, vita vitvaror och badrum med kaklade väggar.  I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och TV med digitalt startutbud från Tele2.

Här bor du intill skogen med naturen utanför dörren och med närhet till såväl Erikslunds handelsområde, city som Universitetet.

I Kornknarren erbjuder vi till största del 1:or och 2:or från 34 till 60 kvm. Det finns även en fyrrummare högst upp i respektive bostadshus samt en trerummare i ett av husen. 

Läs mer och se lediga lägenheter på https://www.riksbyggen.se/kornknarren/

 

Bostadsrätter i Västerås

Kopparlunden - där historia och framtid möts. I den yttersta kärnan av Kopparlunden kommer vi på Riksbyggen skapa ett helt nytt bostadsområde i flera etapper. Hållbara och moderna bostäder i en vacker miljö och med olika upplåtelseformer. Läs mer här www.riksbyggen.se/kopparlunden/

Med väl genomtänkt utformning och ett fantastiskt läge välkomnar vi dig till vår första etapp i Kopparlunden; Brf Kopparvalvet - 63 moderna bostadsrätter med gemensamma takterrasser med milsvid utsikt i flera väderstreck över Västerås. Här erbjuder vi välplanerade treor, fyror och femmor för barnfamiljen eller dig som sålt huset för ett enklare liv när barnen flyttat hemifrån och första ettan för dig som flyttar hemifrån eller tvåan för dig som flyttar ihop

Läs mer här www.riksbyggen.se/kopparvalvet/