Tornsvalan

Området

Välkommen till kvarteret Tornsvalan i Fredriksberg - ett naturnära boende med förskola utanför dörren. Nybyggda moderna hyresrätter med hög standard på materialvalen.

Här har du motionsspår och skogen intill husknuten. Skola, förskola, restaurang, matbutiker och offentlig service finns inom promenadavstånd. Tvärs över E18 och Bäckbymotet ligger Erikslunds handelsområde och Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA.

Stadslinjebuss 3 (rosa linje) går med täta och regelbundna avgångar och tar dig in till centrala Västerås på under tjugo minuter. Här finns ett huvudcykelstråk som leder till stadens centrum, Erikslund och Eriksborg,

Fredriksberg - gröna områden och närhet till service

Fredriksberg är belägen ett par kilometer väster om Västerås city och området ligger fint inbäddat i naturvacker omgivning med många upptrampade stigar och ett elljusspår. De stora grönområdena ger hela området parkkaraktär.
Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym och padelhall. Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Surahammarsvägen och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Liv, lust och lek hela dagen

Som boende här har du aldrig långt från äventyr, rörelse och motion. Skogen i sig är en välbesökt och populär stadsdelsskog. Här kan man ägna sig åt flera olika aktiviteter, såsom promenader längs skogens många stigar, en löptur i det upplysta spåret, samt bus och lek för barnen. Skogen har nyligen fått en ny entréyta, informationsskyltar och parkmöbler utplacerade. Motionsspåret är en 2,5 km kuperad bana i skogen. Banan utgår från idrottsplatsen och här finns även ett utegym. Bortom skogen finns flera möjligheter till motion och rörelse, såsom fotbollsplan och ishockeyrink. Det finns även en inomhushall i närheten och utomhusbadet Fredriksbergsbadet ligger bara några minuters promenad bort.

I närområdet återfinns dessutom flera konstverk att beskåda, såsom skulpturer av konstnärerna Dan Wid och Anna Törrönen.

Några tramptag till det mesta

Ungefär en kilometer från Fredriksberg ligger Mälaren - och med närhet till både busshållplatser och gång- och cykelvägar är det enkelt att förflytta sig. Här finns ett huvudcykelstråk som leder till stadens centrum, Erikslund och Eriksborg, Stadslinjebuss 3 (rosa linje) går med täta och regelbundna avgångar och tar dig in till centrala Västerås på under tjugo minuter. Om du hellre cyklar når du resecentrum eller Universitetet på cirka tio minuter.

Allt du behöver till vardags finns utanför din dörr

Nära Fredriksberg finns olika typer av service med bland annat livsmedelsbutik och restauranger. Tvärs över E18 och Bäckbymotet ligger Erikslunds handelsområde och Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. Den närmaste förskolan finns i ett av 6-våninghusen intill Kv. Kornknarren och i närområdet finns flera förskolor och skolor. Från området har du nära till de större trafiklederna Surahammarsvägen (riksväg 66), riksväg 56 och E18. Från Västerås resecentrum finns effektiva buss- och tågförbindelser som tar dig vidare inom landet. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och därefter Stenkumlagatan.

Lägenheterna

Kvarteret Tornsvalan innehåller en tvåa på 47 kvm med egen entré, tvåor på 48 kvm, treor mellan 64, 73 och 84 kvm, fyror på 93 kvm samt en 4,5: a på 114 kvm. Samtliga lägenheter har balkong eller egen uteplats och till varje lägenhet finns ett lägenhetsförråd antingen vid entréplan eller på vinden. Samtliga våningsplan nås med hiss eller trappa.

Här bor du i moderna bostäder precis intill skogen med vacker utsikt och där fönstren speglar årstidernas skiftningar utanför som en tavla.

Internet

Husen i Kvarteret Tornsvalan är kopplade till Tele2 och bredband ingår i månadsavgiften.

Finns i lägenheten

Alla lägenheter har ekparkett och det tilltalande köket i vitt är från Vedum och här finns vitvaror i rostfritt från Electrolux; diskmaskin, induktionshäll, mikrovågsugn, varmluftsugn, kyl och frys alt. kyl/frys. Badrummen är helkaklade med kombitvättmaskin (2 rok) eller med tvättmaskin och torktumlare 3-4 rok). Ovanför maskinerna finns arbetsbänk i laminat där du enkelt kan sköta tvättbestyren eller rå om de minsta i familjen. Badrummen är utrustade med spegelskåp, kommod med utdragbara lådor, dusch med vikbara duschväggar och toalett.

Hyran

I hyran ingår värme, kallvatten, bredband 250/250, TV Bas HD och IP-telefoni från Tele2. El och varmvatten tillkommer. Hushållsel och varmvatten och el debiteras separat på hyresavin utifrån faktiskt förbrukning s.k. IMD.

 

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Snabbfakta

  • Hiss finns
  • 50 hyreslägenheter
  • 2–4,5 rok
  • 47–114 m²
  • Byggt 2023
  • Bredband 250/250 ingår i avgiften
  • TV Bas HD från Tele 2 ingår i avgiften
  • IMD på el och varmvatten till hyresgästerna.
  • Tvättmaskin och torktumlare i 3 rok och 4 rok. Kombinerad maskin i 2 rok.
  • Balkong eller uteplats till samtliga lägenheter.
  • Alla lägenheter har förråd i anslutning till fastigheten.
  • Parkeringsplats och el-platser finns att hyra.
  • Tillgång till bilpool.
  • Cykelställ utanför fastigheten

Länkar

Bilder