Dingtuna Sävsta Holm livsstilsboende +65 år

Livsstilsboende i Dingtuna

Vid Dingtuna torg ca 10 km från Västerås centrum bygger Sävsta Holm kooperativ hyresrättsförening ett trygghetsboende för dig som fyllt 65 år. Totalt produceras 32 välanpassade lägenheter tillsammans med en gemensamhetslokal och en innergård med sittplatser, boulbana och ett växthus.

Bostäderna kommer hyras ut som kooperativa hyresrätter vilket innebär att du är medlem och delaktig i föreningens beslut. Föreningens syfte är att främja medlemmarnas ekonomiska och sociala intressen genom att blockhyra fastigheten och verka för en god social och fysisk boenademiljö samt främja trivseln hos medlemmarna.

Lägenheterna

Merparten av de 32 lägenheterna består av 2 rum och kök. Det finns även några 3 rum och kök samt en lägenhet på 1 rum och kök. Storlekar mellan 33,7 till 62,8 kvm. Samtliga lägenheter har privata balkonger eller uteplatser. Det finns också privata utvändiga förråd till varje lägenhet vilka skapar en naturlig avgränsning mot grannen. Därutöver finns gemensamma balkongytor och trerrasser i byggnadens två övre plan.

Hyra/Ekonomi

Några av fördelarna med att bo i ett bostadskooperativ är medbestämmande genom demokratiskt inflytande samt en stark social gemenskap.

Detta skapas genom medlemskap i en ekonomisk föreing. Medlmeskapet i den ekonomiska föreningen består av en medlemsinsats på 500 kr och en planerad årsavgift på ca 1 000 kr. För att kunna hyra en lägenhet betalar den boende även en upplåtelseinsats vilken uppgår till 5 stycken månadshyror.

I respektive lägenhets månadshyra ingår förutom värme, bredband & tv paket även gemensamhetslokal och bovärd. Hyresnivåer 9 060 - 13 933 kr/månad. Tillkommer gör individuell mätning av varmt/kallt vatten och el. Det finns även möjlighet att hyra p-plats för 330 kr per månad.

Området

Dingtuna är ett sammhälle som ligger ca 10 km väster om Västerås centrum. Dingtuna torg omgärdas av uppvuxen och trevlig villamiljö. I närområdet finns restaurang och en förskola.

Dingtuna trafikeras med järnväg och tågstationen ligger ett par hundra meter från trygghetsboendet. För närvarande erbjuds två avgångar i timmen till Västerås centrum eller i andra riktningen mot Köping och Örebro.

Tidsplan
Byggnation av fastigheten pågår. Planerad inflyttning är sommaren 2025 och urhyrningen startar under oktober 2024. Slutlig utformning av innergården går att påverka av föreningens medlemmar. 

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Västerås

Lediga lägenheter

Snabbfakta

  • 32 lägenheter för +65 år
  • Kooperativ hyresrätt
  • Medbestämmande
  • Social trygghet
  • Privat balkong/uteplats
  • Privat förråd
  • Gemensamhetslokal
  • Bovärd
  • Gemensam innergård 

Länkar

Livstilsboende Dingtuna torg
Planlösningar
Ekonomi/hyror
Föreningens stadgar